top of page

Як потрапити на роботу у Польщу







Польща стала дуже привабливою для всіх людей, які хочуть розпочати життя в європейській країні. У країні багато що змінилося після входження до Євросоюзу, підвищився рівень життя та загальний добробут суспільства. Але високий рівень зарплат та широкий ринок вакансій – не єдині причини, через які приїжджають на роботу до Польщі. Працевлаштування має низку серйозних переваг. Наприклад, мінімальні кваліфікаційні вимоги – країна найбільше потребує спеціалістів робітничих спеціальностей. Але щоб отримати роботу в Польщі, потрібно трохи постаратися. Розповімо про те, як влаштуватись на роботу в Польщі офіційно.


Як знайти роботу в Польщі


Здобути роботу в Польщі досить просто. Головне, що потрібне для цього – бажання працювати. А знаючи як легально працювати в Польщі, ви зможете мінімізувати всі ризики. Взагалі знайти роботу в Польщі можна як самостійно, так і через нас. Тільки при першому випадку є великі ризики у відмові отримання візи, а також ризики, пов'язані з вибором неправильної компанії для роботи. Також при самостійному підбору роботи, є труднощі, з якими можна зіткнутися. Найнеприємніша – це наявність «сірих схем» від несумлінних роботодавців. Не всі хочуть укладати з іноземцем контракт і дотримуватись трудового законодавства, тому при пошуку роботи потрібно бути дуже обережним. Крім того, українці часто потрапляють до тяжких для проживання умов. Найчастіше «безкоштовно» – це старий гуртожиток із багатоярусними ліжками. І окрема тема – робочий графік, який на робітничих професіях може становити 10-12 годин, 6 днів на тиждень.


Власне, виходячи з цього і будується наше завдання – допомогти з працевлаштуванням у найкращі компанії Польщі. Щоб ваше перебування у країні було максимально безпечним та комфортним.






Що потрібно для роботи у Польщі


Часто робота, тим паче офіційна, пов'язана з багатьма бюрократичними моментами. Так, потенційному працівнику варто пам'ятати, що для законного працевлаштування тут необхідно укладати офіційний договір. У цьому договорі зазвичай вказується всі формальності пов'язані з роботою - наприклад, умови роботи, посада, рівень зарплати, терміни виплат.


Процес працевлаштування у Польщі складається із двох основних етапів:

  • запит та отримання запрошення для роботи;

  • оформлення документів на робочу візу

Важливо пам'ятати: оформлення візи стосується певного роботодавця, працевлаштування до іншої організації вважається порушенням митного режиму. Отримати візу для легальної роботи в Польщі найпростіше через офіційне запрошення, оформлене прямим роботодавцем – Оświadczenie.


Наявність відповідної кваліфікації та відсутність проблем із законом – головні вимоги до іноземних працівників. Щодо знання мови – для спеціальностей низької кваліфікації умова не є обов'язковою. А ось лікарям, викладачам, спеціалістам IT-галузі необхідно знати не лише польську, а й англійську (бажано). Є також особливі умови та вимоги щодо різних сфер діяльності.


Документи для роботи в Польщі


Щодо оформлення робочої візи до Польщі, то збирається стандартний пакет документів, до якого додаються папери від польського роботодавця. Повний перелік документів ви можете уточнити у наших менеджерів. Документи подають до консульства чи візового центру. Заяву зазвичай розглядають до 10 днів, рідко може зайняти до 2 місяців.


Робота для українців в Польщі вже зараз доступна! Ми допоможемо кожному знайти потрібну позицію. Якщо вам потрібна робота у Польщі вакансії, зв'яжіться із нами.


22 перегляди
bottom of page