top of page

Умови працевлаштування в Польщі для білорусів





Як стверджує статистика, і раніш щороку більше 200 000 білорусів від’їжджали за кордон. В 2022-му році у зв’язку зі світовою ситуацією та ситуацією в самій Білорусі охочих стало набагато більше. І якщо раніш багато хто обирав Росію, сьогодні білоруси їдуть до Європи, а Польща стає найбільш зручним місцем для старту життя у країні ЄС. Тож, запит як знайти роботу в Польщі білорусу стає дедалі популярнішим. Ще до 2022-го року робота в Польщі оцінювалася в 5 разів вище за Білорусь. Це було вагомою причиною обрати саме цю країну для працевлаштування. Реалії 2022-го року додали ще чимало причин на користь прийняття такого рішення. Якщо ви плануєте переїзд, не вагайтеся: робота без досвіду в Польщі – це реально.


Пошук роботи


Звісно, можна скористатися досвідом роботи знайомих і вийти безпосередньо на роботодавця. Так, це буде дійсно вигідніше за все, адже влаштовуючись напряму, робітник має багато переваг. Але в цьому разі багато питань, як то польська робоча віза для білорусів та інші ляжуть саме на ваші плечі. Якщо ви не готові до цього або не маєте до кого звернутись за контактами перевіреного роботодавця, в нагоді стануть спеціалізовані сервіси. В наявності купа вакансій, роботодавці їх надають агенціям задля делегування справ щодо оформлення іноземців. Це вигідно і для вас, адже оформленням буде керувати досвідчений фахівець. Будь-яке питання, наприклад, якщо вас цікавить, чи відкривають зараз робочі візи для білорусів, отримає компетентну відповідь по вашому дзвінку. Інформація і алгоритм дій завжди тільки актуальні.




Нагадаємо, що Білорусь не має безвізу з Польщею. Тож, необхідна робоча віза. Якщо в вас буде запрошення від роботодавця, ви її отримаєте терміном на півроку. Потім візу можна пролонгувати ще на рік. Втім, віза – не все, що потрібно для роботи, ще має бути угода з роботодавцем. Є три різновиди угод і не всі однаково вигідні працівнику і роботодавцю. Кожен має свій інтерес, а допоможе вам зрозуміти ваш власний консультація фахівця. Перелік документів на візу в Польщу для білорусів не значний. Але задля соціального забезпечення потрібні будуть інші документи, як то свідоцтва про освіту, навіть рекомендаційні листи від роботодавців. Якщо ваш досвід роботи буде підтверджено, це може вплинути на умови працевлаштування – скасувати випробувальний термін, підняти ставку тощо. Аби використати якнайкраще весь свій потенціал, треба скористатися допомогою консультанта. Ви можете ознайомитися з досвідом інших білорусів, які влаштувалися в Польщі та знайти відповіді на найпоширеніші питання в мережі, наприклад, стане в нагоді путівник для Польщі.


Щодо вікових обмежень, вам має бути від 18, а якщо влаштовуєтесь на завод – краще до 50 років. Працюють зазвичай 6 днів на тиждень. В будні по 10 годин, у суботу менше. Оплата праці розраховується за годину. І цьому році з’явилися зміни в тому як отримати польську робочу візу для білорусів, але працевлаштуватися цілком реально.

15 переглядів
bottom of page