top of page

Умови працевлаштування в Польщі для громадян Вірменії





В Польщі чимало трудових мігрантів з Вірменії, так було й до останніх часів. А зараз бажаючих працевлаштуватися в Польщі вірмен стало ще більше. До останніх змін у законі щодо працевлаштування та перебування іноземців на території Польщі перебували тисячі вірмен. Наразі їх кількість зростає, тож, зростає й попит на вакансії, причому не тільки для молодих людей, жінок та чоловіків, а й на роботу для сімейних пар в Польщі.


Для того, аби легально працевлаштуватися в Польщі, потрібна віза в Польщу для вірменів. В січні цього року в законодавстві Польщі відбулися зміни. Вони стосуються іноземців з країн, які не входять до ЄС, до них належить і Вірменія. Польща є найбільш привабливою країною для тих, кого цікавить робота в Європі для вірменів. Це ті громадяни, які хочуть переїхати до Євросоюзу. Всі вони починають с трудової міграції і зазвичай саме в Польщу. Зміни 2022-го стосуються правил отримання національних віз, карток побуду, карток поляка, дозволів на роботу і інших документів.


Більшість змін є позитивними для іноземців і спрощують отримання робочої візи в Польщу для громадян Вірменії та прискорюють оформлення документів, але є й негативні зміни, які треба враховувати тим, хто збирається працевлаштовуватися в Польщі. Всі актуальні зміни вам завжди готові підказати фахівці. Роботодавцям не завжди хочеться займатися оформленням іноземців, бо це потребує зайвого часу. Отже, вони передають вакансії для громадян Вірменії агенціям, які займаються оформленням і пошуком робітників. В свою чергу шукачам роботи теж вигідно звертатися до фахівців, адже без досвіду важко зорієнтуватися в усіх нюансах процесу. За відповідями на будь-яке запитання – від офіційних коментарів уповноважених органів щодо документів та ін. до більш побутових питань на кшталт скільки грошей брати в Польщу можна сміливо звертатися до консультантів.




Що змінилося для іноземців та вірменів


Спрощена процедура oświadczenia відтепер дає змогу працювати не 6, а 24 місяці. Вірменія входить до переліку 6 країн, які можуть скористатися такою перевагою. Картка тимчасового перебування має наразі робитися в термін не більш ніж 60 днів. Спростилася процедура отримання сезонних віз та картки поляка. Тим, кого цікавить робоча віза в Польщу для громадян Вірменії, корисно знати й про ті зміни, які фахівці характеризують як негативні для іноземців. Так, підвищилися фінансові вимоги для тих, хто претендує на картку побуту. Працівники мають отримувати зарплатню не менш мінімальної у випадку отримання ВНЖ на основі працевлаштування. Це не становить проблем для тих, хто працює на повній зайнятості. Але якщо це робота в Польщі для вірменів із родиною, наприклад, для жінок, що мають дітей та працюють не на повній зайнятості, то це створює складнощі.


В цілому можна сміливо стверджувати, що у зв’язку із світовими реаліями робота в Польщі для громадян Вірменії стає наразі все більш привабливою. Тож, якщо ви маєте таке бажання, не зволікайте та шукайте відповідну вакансію. Вам допоможуть без проблем пройти шлях до працевлаштування та нового життя у ЄС.

14 переглядів
bottom of page