top of page

Що таке Воєводське або річне запрошення?



«Воєводське або річне запрошення» – дає право будь-якому іноземцю на роботу на території Польщі. Даний вид дозволу є найбільш часто одержуваним на роботу відразу після “освядчень” від Уженду праці (Управління праці)

Загалом є 5 типів дозволів на роботу в Польщі:

Тип А, B, C, D, E

Ми розглянемо дозвіл на роботу типу А

Дозвіл на працевлаштування категорії “А” оформляється у місцевому воєводстві за запитом роботодавця, який бажає найняти іноземця на роботу. Щоб зробити воєводське запрошення, роботодавець повинен звернутися до Воєвудського уженду за місцем реєстрації фірми та подати наступні документи:

- заява на видавання дозволу на роботу для іноземця (wniosek o wydaniezezwolenia na pracę cudzoziemca) - довідка про відсутність судимостей у роботодавця - дані про компанію роботодавцю (виписка з KRS скан-копії всіх сторінок паспорта іноземця на яких є відмітки - інформація від старости, яка підтверджує факт відсутності кандидатів навакансію серед поляків ( оригінал аналізу ринку праці ), якщо вимагається.

Тестринку праці - це процедура отримання інформації про ситуацію на локальномуринку праці, яка підтверджує відсутність можливостей працевлаштувати на цю посаду громадянина Польщі або громадянина ЄС. Це означає, що іноземець можеотримати дозвіл на працю у даного роботодавця у ситуації, коли з’ясується, що серед зареєстрованих в управлінні праці відсутні такі кандидати, яківідповідають вимогам роботодавця. Проведення управлінням праці тесту ринку праці не вимагається для працевлаштування громадян України, за винятком певних професій- квитанція про оплату гербового збору.У деяких випадках співробітники управління можуть попросити додаткові довідки, алена першому етапі від майбутнього співробітника будуть потрібні тільки скан-копії сторінок закордонного паспорта і в деяких випадках документи, що підтверджують його кваліфікацію – наприклад, диплом.

У результаті роботодавець повинен отримати воєводське запрошення, яке видається у 3-х примірниках: один залишається в управлінні, два отримує роботодавець, який, в свою чергу, зобов'язаний надати один примірник іноземцю, для якого він виданий. Після отримання воєводського запрошення від роботодавця починайте збирати пакетдокументів для оформлення воєводської робочої візи категорії D 06. Вона видається настрок понад 180 днів, але не більше 1 року. Її можна оформити у візовому центрі за місцемреєстрації або в консульстві Польщі на території країни постійного проживанняіноземця. Документи на візу розглядаються до 10 днів. Якщо іноземець отримавзапрошення на більш тривалий термін, то згодом він може переоформити візу. Максимальний термін дії такого дозволу - 3 роки з можливістю продовження.Головною умовою для отримання робочої візи є наявність оформленого і завіреноговоєводського запрошення з правом на роботу. Його форма може змінюватися в залежності від конкретного воєводства, але печатка і підпис повинні бути присутніми обов’язково!!!​

Повний пакет документів передбачає:

● оригінал запрошення від Воєводи; ● візова анкета польською, англійською чи українською мовою; ● страховий поліс з покриттям від 30 тис. євро; ● фотографії 3,5 х 4,5 см — 2шт; ● копію та оригінал внутрішнього паспорту; ● оригінал та копію закордонного паспорту (всі заповнені сторінки). ● квитанція про оплату сервісного збору

Праця вважається легальною лише у випадку, коли ви працюєте у тогороботодавця та на тій посаді які вказані в дозволі на працю.Означає це те, що увипадку коли ви маєте намір змінити посаду або роботодавця, вам потрібно будеотримати новий дозвіл на працю - це може бути як дозвіл на роботу тип А віднового роботодавця, так і звичайне освядчення ( за умови якщо у вас залишилисьробочі дні у даному періоді).

252 перегляди
bottom of page