top of page

Які вакцини підходять для перетину кордону?






Жителі країн СНД, які мріють спробувати свої сили за кордоном і перебратися до економічно благополучних країн, все частіше задаються питанням, як переїхати до Польщі. Причина в тому, що це слов'янська країна, близька до української мови та схожий менталітет. Серед нових країн Євросоюзу польська республіка демонструє високі темпи зростання економіки та здатність протистояти впливу криз. Зарплати вищі, ніж середні за країнами СНД. У цю європейську державу має сенс їздити навіть на заробітки, зокрема сезонні. Але перш ніж перебратися до цієї країни, потрібно дізнатися про всі правила для перетину кордону, особливо в нинішніх реаліях. Погодьтеся, буде прикро якщо після збору всіх документів і витраченої праці на переїзд, на кордоні вас не пропустять через неправильну вакцину.


Які вакцини підходять для виїзду до Польщі


Карантин у Польщі здебільшого починає слабшати. Ситуація загалом у всьому світі тримається на регульованому рівні. Проте, все ж таки є ряд заходів, які обов'язкові при перетині будь-якого кордону. Якщо ми говоримо про Польщу, то слід знати, що всі, хто прибуває до Польщі з-за меж ЄС, у тому числі з України, з 15 грудня, крім вакцинації для виїзду в Польщу, повинні надавати при перетині кордону негативні результати тесту на коронавірус польською або англійською мовою. Такі заходи уряд запровадив, щоб знизити рівень поширення вірусу. Через великий потік людей, які через роботу (і подорожей) приїжджають до Польщі є великий ризик швидкого зростання рівня захворюваності.


Що стосується списку вакцин для виїзду в Польщу, то на території офіційно працюють ті вакцини, які зареєстровані в Європейському Союзі, а саме Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson&Jonson. Якщо у вас інша вакцина і ви хочете дізнатися, наприклад, чи підходить короновак для в'їзду в Польщу, ви можете зв'язатися з відділом Підтримки в Консульстві Польщі самостійно, або просто звернутися до нас за допомогою.


Таким чином, при в'їзді на територію Польщі вам необхідно до повного комплекту документів, також додати сертифікат про вакцинацію та негативний ПЛР-тест.






Щоб саме переїхати до Польщі, а не відвідати країну в безвізовому режимі або за шенгенською візою, потрібен національний дозвіл на в'їзд (віза категорії D). Видають їх виключно за кордоном, потрібно звернутися до польського консульства у країні проживання майбутнього емігранта.


Для звернення за візою необхідно зібрати та подати до консульства повний пакет документів. Залежно від обставин список документів може бути розширений. Усі папери повинні мати відповідним чином легалізований переклад. Термін розгляду документів – від 7 до 15 робочих днів. Існує можливість сплатити терміновий розгляд. У цьому випадку документи буде розглянуто протягом 3 днів. В отриманні візи можуть відмовити.


Найчастіші причини відмови:

  • Неповний пакет документів.

  • Подача спотворених відомостей про себе чи підроблених паперів.

  • Наявність підстав припускати в іммігранта зв'язку зі злочинними спільнотами, терористичними та радикальними організаціями.

37 переглядів
bottom of page