top of page

Робота за кордоном: переваги та недоліки



Звичайно, думка про роботу в іншій державі дуже часто лякає, адже це зовсім нові умови проживання. Нова країна, нові люди, нові знайомства – і це круто! Не варто забувати про те, що робота в новій країні може дати вам сильний стрибок, щоб стати сильнішим і набратися досвіду. У цілому нині умови роботи за кордоном для українців досить лояльні, у такому середовищі можна швидко адаптуватися. Що ж, розглянемо всі плюси та мінуси роботи за кордоном.


Переваги роботи за кордоном:


Варто розпочати із розміру заробітної плати. На жаль, зараз економіка Україна розвивається і стикається з низкою економічних факторів, через які середній рівень зарплати по країні значно відстає від європейських країн. За кордоном люди справді більше отримують. Наприклад, мінімальна зарплата у Німеччині – €12 за годину. Люди можуть дозволити собі добре харчуватись, платити за комунальні послуги, подорожувати, купити машину, відкласти частину грошей на реалізацію мрії. Саме тому багато хто і прагне залишити свою країну в пошуках більш гідної оплати за свою працю та знання. Всі IT фахівці насамперед шукають компанії за кордоном, адже наші фахівці дуже славляться своїм розумом та навичками.


Другий пункт випливає з першого – успішна кар'єра, яка дозволяє заводити нові знайомства. Ваше коло спілкування стає більшим. Кожна нова людина у вашому житті вчить вас чогось нового, ви наберетеся досвіду від них, і це дійсно варте того, щоб рвонути за кордон.


Третій пункт досить важливий – ви зможете вивчити нову мову. Робота за кордоном без знання мови можлива! Але щодня, спілкуючись з носіями мови, ви набагато швидше вивчите іноземну мову, ніж займаючись за підручниками або курсами.


Ще одна перевага ця можливість познайомиться з абсолютно іншою новою культурою. Ви зможете краще дізнатися про іншу культуру, традиції, звичаї, її історію.


Ну і звичайно, варто завершити список переваг таким пунктом як подорожі. Працюючи за кордоном, ви зможете подорожувати, переглянути світ, побачити інші міста та країни. Відчути країну зсередини – ось що круто! Коли ви просто подорожуєте як турист, ви втрачаєте багато деталей, а перебуваючи в робочій сфері і при цьому проживаючи своє життя в країні, ви дізнаєтеся про неї набагато більше.



Недоліки роботи за кордоном


Звичайно, робота за кордоном має і зворотний бік медалі. У цьому випадку варто згадати про робочі проблеми та психологічний бар'єр. Інша країна – інші порядки. Вимоги на роботі відрізняються від тих, що на батьківщині.


Найчастіше працюючи за кордоном з'являється ностальгія. Люди, які живуть за кордоном, дуже сумують за родичами, друзями, рідним містом. Однак навіть цей факт можна закрити, адже зараз є сучасні програми, які допомагають залишатися на зв'язку 24/7.


Якщо у вас немає досвіду роботи зовсім і недостатньо знань, щоб отримати високооплачувані позиції, тоді доводиться вдаватися до некваліфікованої роботи. Не варто думати, що вам одразу запропонують хорошу посаду в такому разі. Наші співвітчизники працюють нянями, гувернантками на зборі врожаю. Але з кожним приїздом ви стаєте ціннішими, з кожним наступним контрактом ви можете претендувати на більш серйозні позиції.


Ну і звичайно варто згадати про вартість продуктів та проживання. За кордоном ціна проживання вища у кілька разів. А ще за кордоном дуже дорогі медичні послуги. Тому дуже важливо перед поїздкою оформити страховий поліс.За всю свою діяльність ми точно знаємо як працюють за кордоном українці, а також можемо показати вам відгуки від роботи за кордоном. Тільки завдяки тому, що ми працюємо з сумлінними компаніями, ви вже зараз можете отримати роботу в Польщі без посередників. Зв'яжіться з нами, щоб ми змогли надати вам вакансії Польща.

39 переглядів
bottom of page