top of page

Що можна провозити через кордон Польщі у 2022 році






Перед тим, як переїжджати до Польщі, дуже важливо ознайомитися з митними правилами перетину польського кордону. Є цілий перелік того, що можна перевозити через кордон Польщі. Держава формує норми та правила, відповідно до яких буде прийнято рішення пропустити вас через кордон або відмовити у в'їзді.


Якщо ви їдете з метою працевлаштування, то при порушенні митних правил на кордоні вас можуть не пропустити, відмовити у в'їзді навіть не дивлячись на всі підготовлені документи (запрошення, оформлена віза тощо).


Перед тим, як перейти до списку того, що можна провозити в Польщу, варто сказати про санкції за порушення правил. За ступенем посилення вони можуть бути виражені у вигляді конфіскації забороненого, накладення штрафу (наприклад, 100 євро за зайвий блок цигарок), депортація та заборона на в'їзд до ЄС на строк до п'яти років. До речі, при перетині кордону літаком (а також при переміщенні морським шляхом) деякі норми незначно збільшуються, тому перед поїздкою слід чітко вирішити, як ви збираєтеся добиратися до Польщі і вже від цього відштовхуватися при зборі валіз.


Що не можна перевозити через кордон Польщі


Отже, при перетині кордону заборонено перевозити молоко та продукцію, яка створена на його основі. Також варто знати що з продуктів можна везти за кордон. Тож заборонено перевозити м'ясо та усі його похідні, у т.ч. сало, ковбаса, тощо. Все насіння та рослини теж краще залишити вдома. Що стосується фруктів, овочів, насіння та рослин, то їх ввезення у комерційному масштабі передбачає тривалу процедуру сертифікації. Через цей процес для приватних осіб ввезення зазначених товарів неможливе. До речі, варто згадати, що ці правила поширюються на всю територію ЄС для в'їзду громадян третіх країн і регламентуються не польським, а загальноєвропейським законодавством.


Перевезення будь-якого виду техніки в кількості 1 одиниця на особу (без упаковки) не повинно викликати запитань – таку кількість дозволено. Проте всі ці речі мають бути задекларовані, щоб при їх вивезенні з Польщі не виникло проблем із повторною сплатою ПДВ.


До речі, якщо техніка (мобільний телефон або телевізор, наприклад) справді купувалась на території Польщі, сплатити податок доведеться, однак не слід забувати про такий зручний інструмент повернення коштів, як Tax Free. Щодо коштів, то при перетині кордону дозволяється провезення валюти до 10 000 євро.






Які ліки можна провозити до Польщі


Ліки не сильної дії для особистого користування дозволені для ввезення до Польщі. Сильнодіючі медикаменти можна ввозити лише за відповідним документом від лікаря (із зазначенням установи, ПІБ медика, даних пацієнта, переліку ліків). В інших випадках препарати, що містять психотропні та наркотичні речовини, суворо заборонені для ввезення.


Скільки алкоголю можна перевозити через кордон


Перевозити алкоголь через кордон Польщі мають права лише особи, які досягли 17 років. Раніше цього віку перевезення спиртного заборонено. Залежно від міцності алкоголю встановлюється конкретна кількість допустимого для перевезення. Наприклад, ви можете перевести до 4 літрів ігристого вина, якщо вино буде не ігристим – перевезення буде заборонено.


Таким чином, як тільки ви вирішите переїхати, ми можемо надати вам повний список в Польщі вакансій, а також надати більш детальну консультацію з усіх питань.

198 переглядів
bottom of page