top of page

Скільки треба брати грошей коли їдеш в Польщу на роботу?






Польща – чудовий варіант для тих, хто хоче переїхати до європейської країни для роботи. Більшість із найбільш затребуваних вакансій не вимагають спеціальної освіти, диплома чи професійних навичок. Якщо мета трудової міграції - заробити грошей, то знайти роботу за своїми навичками або навчитися нескладної спеціальності цілком реально. Тут постійно затребувані: працівники фізичної праці, сфери торгівлі, обслуговуючий персонал, водії, комірники, охоронці, будівельники, няньки, сезонні працівники на фермерські господарства та ін.


Хороші перспективи для побудови кар'єри та професіоналів. Польща завжди рада лікарям, інженерам, IT-фахівцям, економістам, бухгалтерам, викладачам іноземних мов та ін.


Ми завжди підбираємо для вас лише якісні вакансії. Для нас у пріоритеті ті роботодавці, які офіційно працевлаштовують. Адже так мінімізуються всі ризики. Але одне з перших питань, яке часто ставлять ті, хто планує переїхати до Польщі для працевлаштування – скільки грошей брати у Польщу на роботу.


Скільки потрібно грошей для поїздки в Польщу на роботу


Отже, треба розуміти, що незважаючи на те, що у вас там буде зарплата (сума, якою заздалегідь вам відома), вам все одно потрібний запас грошей для того, щоб покрити свої потреби. Ціни на товари в Польщі приблизно такі ж як в Україні, залежно від міста цінова політика змінюватиметься. Наприклад, життя у великих містах, звичайно, буде дорожчим, ніж у маленьких. Багато роботодавців забезпечують усім необхідним місце для проживання, їжа, деяка побутова техніка. Але решту, звичайно, вже ви повинні покривати. Врахуйте всі ваші потреби.





Деякі вважають за краще не брати з собою багато речей (одяг і т.д), щоб переїзд був максимально легкий. А все потрібне купити у Польщі. З витрат, вам потрібно витратитися на покупку сім-карти (якщо ви не зробили це, перебуваючи в Україні), на якісь бажані харчові продукти.


Коли ви працевлаштовуєтеся до Польщі, роботодавець надсилає вам спеціальне запрошення. Саме там він вказує на те, які витрати будуть оплачені роботодавцем. Якщо ви розумієте, що чогось вам не вистачає, тоді зрозуміло, потрібно розрахувати цю суму і взяти її з собою. Щоб зорієнтуватися які ціни в Польщі на продукти, ви можете зайти в онлайн супермаркет, та порівняти з ціновою політикою в Україні.


До речі, дуже часто в Польщі напередодні свят діють акції та знижки, які дуже приваблюють. Тому якщо ви паралельно захочете щось купити собі з техніки, одягу та іншого, зважте на цей момент. Але перед тим як залишати країну з купленою технікою, прочитайте весь процес розмитнення.


Тож вирушаючи до Польщі, скільки грошей брати приймати рішення вам. Використовуйте поради вище, для того, щоб зорієнтуватися в ціновому діапазону. Ми як агенція праці в Польщі завжди раді допомогти вам, розказати про робочі вакансії в Польщі та інші деталі.

42 перегляди
bottom of page