top of page

Корисні додатки для тих, хто тимчасово перебуває у Польщі

Сьогодні багато українців перебувають у Польщі, і польська влада робить все можливе, аби це перебування було менш складним. У час розвинутих інтернет-технологій спростити життя за кордон також можуть корисні додатки. В даному матеріалі розглянемо найпоширеніші додатки для Польщі, які використовують українці в цій країні.










Аби використовувати мобільні додатки для українців у Польщі, вам знадобиться лише ваш смартфон та базі iOS або Android. Також багато з наведених нижче додатків мають версії і для персонального комп’ютеру.


Пересування в Польщі


Перед українцями, які тимчасово перебувають у Польщі, часто постає питання переїзду, пересування, придбання квитків. Для простого рішення задач стане в нагоді додаток moBILET. За його допомогою можна придбати квитки онлайн, а також бути в курсі будь-яких змін в курсуванні різних видів транспорту.


Якщо не треба купляти квитки, це не означає, що всі питання щодо пересування відпадають. Корисним для не місцевих буде додаток Jakdojade. Перекладається з польської його назва «як доїду». Переселенцям в Польщі мобільний додаток допоможе прокласти будь-який потрібний маршрут, як пішки, так і на громадському транспорті або власному авто. Додаток допоможе переусатися найкоротшим шляхом, врахує зміни на дорозі (наприклад, технічні роботи, аварії, пробки тощо), допоможе уникнути зайвих пересадок.


Покупка продуктів та товарів, оплата послуг


Грошей забагато не буває, особливо в українців в Польщі у сучасних реаліях. Тому заощадити ви зможете з додатком Tropiciel okazji. Сервіс допоможе спланувати свій шопінг таким чином, аби не проґавити вигідні акції в магазинах різноманітного напрямку різних міст країни.


Ще один корисний додаток для заощаджування – це Hungry now або Kupony. В Польщі працює багато закладів різних мереж швидкого харчування. З додатком ви станете власником кодів, які можна показати на касі та отримати знижку.


Радимо вам також встановити додаток Pyszne.pl. Це зручний сервіс для замовляння готової їжі. Додаток має великий каталог закладів, ви обов’язково знайдете щось собі до смаку і на власний бюджет.


Для покупки різноманітних товарів існує ще багато додатків. Наприклад, Ceneo. До речі, за його допомогою можна не тільки купляти, але й продавати товари, в тому числі й ті, що були у використанні, якщо в вас є така потреба.


Польська мова


Під час перебування у Польщі володіння мовою є вкрай необхідним. Занурюючись в іншомовне середовище, українці швидко вивчають польську, тим більш що вона є спорідненою з українською, але з використанням спеціальних додатків для вивчення польської мови цей процес значно пришвидшується. Скористуйтеся для цього додатком Quizlet.


Додаток на смартфон для переселенців для пошуку житла


Для недовгої та дострокової оренди буде корисним спеціальний додаток Dom Gratka. Сервіс має актуальний каталог пропозицій, реалізовано можливість перегляду фотографій об’єкту та онлайн-туру по приміщенню, можна напряму зв’язатися з орендодавцем.


Для спільноти


TravelPost – додаток, який буде корисним для українських мігрантів. Якщо треба отримати чи вислати посилку в Україну, член спільноти може підзаробити на цьому, допомагаючи вирішити вам проблему доставки.


Це далеко не повний список корисних додатків на телефон для Польщі. Наприклад, дуже популярними є сервіси для пошуку роботи, у Варшаві чи Вроцлаві робота знайдеться швидше, якщо використовувати все можливості.але ці сервіси допоможуть вам ефективно вирішити чимало питань.Популярними є також й сервіси для вирішення питань щодо документів, наприклад, якщо закінчився термін дії закордонного паспорту в Польщі тощо. Користуйтеся та вирішуйте проблеми у сучасний спосіб!

309 переглядів
bottom of page