top of page

Найкрасивіші міста Польщі

У Польщі є багато міст, які зачаровують. Багато що заслуговує на увагу мандрівників. Є туристичні міста Польщі, які десь на шляху своєї бурхливої ​​історії втратили муніципальні права і тепер є селищами, але зберегли типову міську забудову та свій містечковий характер.


Гданськ


У Гданську, безперечно, є свої дива. Це історичний, більш ніж тисячолітній ганзейський центр, це старі міста Польщі – одне з них, яке зачаровує не лише прекрасними будівлями, а й своїм розташуванням на березі Балтійського моря, на околицях Гдині та Сопота, з якими утворює Потрійне місто, таке привабливе і улюблене туристами. Це найгарніше місто Польщі – в решті решт, одне з таких.


Сьогодні Гданськ зачаровує своєю приголомшливою архітектурою і завжди викликає захоплення у туристів, завдяки своїм пам'ятникам. Це місто Польщі, яке варто відвідати. Вам просто потрібно приїхати сюди і побачити все це на власні очі.


Прогулянка Королівським трактом, від Золотих до Зелених воріт і далі вздовж річки Мотлава під Журавлем – символом Гданська: саме на цьому пішохідному маршруті розташувалися найвеличніші будинки Гданська, такі як Ратуша, Двір Артуса, Фонтан з Нептуном. Кожен будинок тут має свою історію та привертає увагу своєю красою.


Краків


Він є унікальним і водночас це історична столиця Польщі. Багато хто вважає Краків найкрасивішим містом, і це не дивно. Туристи особливо цінують пам'ятники, що є часткою багатовікових легенд. І це справжнісінька польська історія, адже місто, крім розділів, ніколи не було під чужоземним пануванням.






Серце історичного Кракова б'ється на Вавелі – у резиденції польських правителів. Це справжня перлина серед пам'яток – символ польської культури та традицій. Вавель відкритий для туристів щодня від світанку до заходу сонця. Варто відвідати Королівський замок та Кафедральний собор, який належить до одинадцятого століття. Весь комплекс доступний безкоштовно, платними є лише виставки у замку.


Вроцлав


У той час, як Краків асоціюється з багатовіковою традицією, Вроцлав, хоч і має дуже довгу історію, сприймається туристами як сучасний, космополітичний та дуже привабливий центр.

Це прекрасна столиця Нижньої Сілезії, розташована на островах річці Одер, тому Вроцлав іноді називають Північною Венецією. Тут 130 мостів. А вроцлавські гноми стали безперечним символом міста, і ви можете знайти їх близько 400!


Варшава


Варшава — досить суперечливе місто, бо її часто сприймають у політичному ракурсі, а не туристичному. Упродовж багатьох років вона відновлювалася після другої світової війни, часто за рахунок інших регіонів. Але багато хто не може сприймати Варшаву інакше, як з погляду туризму – це просто гарна столиця сучасної Польщі, з чудовим Старим містом, яке сильно постраждало, але сьогодні, сумлінно реконструйоване, чудово виглядає. Навіть ЮНЕСКО оцінила його та розташувало у престижному Списку спадщини. Тож для всіх очевидно: Варшава потрапила до рейтингу «найкращі міста Польщі для життя». Дізнатися, які документи потрібні для воєводської візи, ви можете на нашому сайті.


Варшава пропонує до перегляду чудові будівлі та чарівні місця, де можна добре провести час, а маршрути пропонують дивовижні прогулянки, які тішать око. Це незвичайне місто, де історичні будівлі є сусідами з сучасною архітектурою. Затишна Ринкова площа з Русалкою просто чудова. Незабутні Замкова площа та передмістя; безумовно рекомендуємо відвідати Королівські Лазенки та комплекс у Віланові. На знайомство з цими визначними пам'ятками піде не один день. А якщо ви шукаєте найкращі міста Польщі, де можна знайти роботу, рекомендуємо зайти на сайт пошуку роботи в Польщі.

40 переглядів
bottom of page