top of page

Воєводська віза: що це і як її оформити?

Що таке воєводська віза? Це різновид робочої візи Польщі для іноземних громадян. Вона надає право перебувати в країні 360 днів (без виїзду протягом року), а також передбачає можливість виїзду до країн Європейського союзу на термін до 90 днів з туристичною метою.


Як отримати воєводську візу


Задля отримання візи потрібно запрошення роботодавця, тобто ініціатором запрошення в цьому разі виступає саме польська сторона. Запрошення має підтвердити Воєводство, до якого належить роботодавець. Після отримання запрошення претендент може відкрити візу к консульстві Польщі в своїй країні. Зверніть увагу: якщо ви маєте на руках воєводське запрошення, консульство не в змозі відмовити вам у відкритті візи. Тобто в разі отримання запрошення воно є не просто можливістю для відкриття візи, а й прямим розпорядженням для консульства зробити це.






Термін дії та як продовжити воєводську візу


Термін, на який видається воєводська віза, складає від півроку або рік, це вирішують в консульстві. В деяких випадках запрошення може бути на довший термін – на 2 чи 3 роки, але віза відкривається не більше ніж на 360 днів. Якщо термін візи скінчився, а запрошення ще дійсне, воно може бути застосоване для відкриття нової наступної візи. Процес доведеться почати заново, с початку.


Які документи потрібні для воєводської візи


Звертаючись до консульства для викриття воєводської візи, треба мати такий перелік документів:


  • Запрошення воєводи, яке друкується на спеціальному бланку і офіційно завірене. Його іноземні громадяни отримують, перебуваючи на Батьківщини, знаходячи дистанційно роботодавця. Інший шлях потребуватиме повернення у власну країну, якщо ви вже перебуваєте у Польщі по іншому типу візи, знайшли роботодавця та отримали запрошення, вам все одно треба повернутися та відкрити воєводську візу на основі запрошення на Батьківщині. Кодове позначення воєводської візи - D07.

  • Важливо, що воєводська віза може бути виданою після бідь-якої іншої без жодних лімітів по строках та перерв. Так само і після закінчення дії воєводської візи інший тип візи може бути відкритим без обмежень в терміні, тобто коридор після до та після терміну дії воєводської візи відсутній.

  • Оформлене страхування особи на весь час працевлаштування.

  • Наявний діючий закордонний паспорт.

  • Заповнена анкета особистих даних.

  • Паспорт громадянина України (для українських громадян).

  • Фотокартки.


Скільки часу робиться воєводська віза


Зайнятися оформленням воєводської візи можна самостійно, в цьому разі доведеться сплатити вартість страхування, отримання фотокарток та копій документів, а також оплатити сервісний збір за послуги візового центру. Процес отримання візи може тривати в середньому до 45 днів, втім, може затягнуться на термін до 60 діб. Збори, ціни в Польщі уточнюйте у фахівців.


До посередників звертаються зазвичай, аби прискорити процес збору документів та не навантажувати роботодавця бюрократичними моментами. За статистикою, термін оформлення воєводської візи за допомогою фахівців наразі стартує від 1 місяця.


Звертаючись до посередника, аби отримати запрошення за умовою, що роботу ви потім шукатимете самостійно, варто не забувати, що працювати отримувач візи зможе тільки на території того воєводства, яке видало запрошення, робота по воєводській візі в іншому воєводстві неможлива.


Аби прискорити процес збирання документів та зекономити власні зусилля, час та кошти, багато українців звертаються за професійною допомогою для отримання воєводської візи. Наші фахівці радо допоможуть вам в цьому процесі та дадуть відповідь на всі запитання: як змінити роботодавця з воєводською візою, що робити після її закінчення тощо. З нами ви отримаєте візу в найкоротший термін, чимало українців попрямували на фірми працевлаштування в Польщі саме через нас!

12 переглядів
bottom of page