top of page

Працевлаштування в Польщі 2022





Багато хто задається питанням працевлаштування за кордоном, Польща – це непоганий варіант, адже ця країна знаходиться по сусідству, плюс рівень життя у Польщі вищий, як і зарплати відповідно. Проте, варто розуміти, що перед тим, як виїхати на заробітки, потрібно дізнатися про правила роботи в Польщі та багато нюансів, щоб бути впевненими у своєму задумі. І тут постає безліч питань, на які ми спробуємо відповісти у цій статті.


Перший крок: знайти роботу у Польщі


Ви можете знайти роботодавця в Польщі самостійно, з яким ви самі зможете безпосередньо скоординувати та обговорити всі деталі вашої вакансії. Такий варіант вигідний тим, що вам не потрібно буде платити посередникам за те, щоб вони вас зв’язали з роботодавцями та поралися з документами. Але мінус так раз у тому, що все це доведеться робити вам. Другий варіант – це звернутися до спеціальних агентств, які проведуть з вами консультацію, позбавлять вас переживань щодо питання, де шукати роботу в Польщі, підберуть оптимальну для вас вакансію та зроблять вам документи. Все це буде коштувати грошей, зате ви позбавитеся тяганини з документами та іншим. Також важливо розуміти, що світ не стоїть на місці, тому щороку можуть з'явитися нові правила працевлаштування в Польщі, за якими у вас просто не буде часу стежити, в цьому ще одна перевага агентств – вони завжди в курсі того, що відбувається.


Які бувають вакансії та скільки можуть отримувати українці у Польщі


Українцям завжди раді у Польщі, адже там завжди потрібні працівники. Багато поляків їдуть, таким же чином, на заробітки в інші країни, надаючи можливість нашим громадянам підзаробити. Вакансії у Польщі дуже різноманітні. Тут знайдуть собі роботу і жінки, і чоловіки, і професіонали, і невисококваліфіковані працівники. Головне – бути відповідальним та працьовитим.


Щодо зарплати, то ви можете не переживати, що вам не дістанеться гідної зарплати за вашу працю. Середня зарплата українців у Польщі – 16-18 злотих/год.



Скільки можна знаходитись в Польщі? Види віз


Існує 2 види віз – на 6 місяців та на 12. Давайте розглянемо кожну з цих докладніше.

  • Піврічна віза. Ви отримуєте такий документ, коли їдете працювати до Польщі на запрошення роботодавця. Тобто ваш роботодавець пише заяву на вас, якщо не вдаватися до подробиць, що ви працюватимете на нього і, на основі цієї заяви, вам видається віза. Звичайно, ви повинні будете працювати тільки на цю людину і ні на кого іншого.

  • Річна віза. Видається посольством. Коли ви знаходите роботу в Польщі, ви звертаєтеся до посольства, щоб отримати дозвіл на роботу в цій країні, тоді ж вам видають й саму візу. Якщо її термін спливає, ви знову можете написати до посольства або прийти туди особисто та продовжити її термін.

Тож, ми обговорили основні деталі працевлаштування у Польщі. Для того, щоб повністю розібратися у всіх тонкощах, таких як, чи потрібно знання мови або скільки брати грошей у Польщу, рекомендуємо звернутися на консультацію в агентство з працевлаштування у Польщі. Так вам буде легше.

43 перегляди
bottom of page