top of page

Робота з посередниками та без: в чому особливiсть та вiдмiннiсть

Тисячі українців щодня потрапляють до Польщі, війна значно збільшила їх кількість. Відійшовши трохи від жахіть війни, вони починають потроху адаптуватися, шукають роботу та оренду житла. Поговоримо про те, які переваги має робота за кордоном без посередників та чи дійсно краще звернутися до агенції пошуку роботи в Польщі, аби не потрапити в халепу.





Перед тим, як розбирати переваги роботи в Польщі без посередників, варто розібратися, хто такі посередники. Це доволі широке поняття, така назва може бути використана для великої кількості компаній, агенцій, сервісів та індивідуальних консультантів. Тож, не всі посередники однакові. І серед їх різновидів головні наступні:


  • Агенції підбирання кадрів. Звичайні агенції з рекруту із стандартними повноваженнями, які закінчуються в момент підписання трудової угоди між роботодавцем та робітником. Дійсно можна констатувати, що звернення до такого агентства не є гарантією безпеки, не гарантує, що ви не потрапите на шахраїв та умови праці будуть саме такими, як оговорювали. Але задля справедливості слід зазначити, що серед цих агенцій чимало гідних та відповідальних, втім, не завжди українці в змозі відрізнити їх у загальній масі та звернутися саме до таких.

  • Агенції тимчасової зайнятості. Тут є принципова відмінність із попереднім типом. Такі агенції – це польські компанії, які для іноземця виступають у ролі саме роботодавця, а в якості аутсорсера надають свої послуги та робітників вже третій стороні.


Переваги роботи без посередників в Польщі


Головними перевагами претенденти на вакансії, які шукають роботу без посередників, називають економію коштів на оплату послуг агенції та нібито унеможливлення потрапляння на мошенників. Багато кому щастить і він знаходить роботу самостійно. Ось топ перелік кроків, як знайти роботу без посередників у Польщі:


  • Оголошення на сайтах та у газетах.

  • Особисте відвідування компанії потенціального роботодавця.

  • Ярмарок вакансій.

  • Біржа праці.

  • Соцмережі, спеціальні групи для претендентів на роботу.


Переваги звернення до фахівців


Якщо ви не маєте досвіду роботи та проживання в Польщі, такий спосіб, як підшукування роботи в Польщі без посередників на польських сайтах, є доволі ризикованим, адже не знання польського законодавства не знімає відповідальності з претендента (наприклад, не офіційне працевлаштування погрожує штрафом), а також є ризик нарватися на шахрая. Грамотний помічник не дасть наробити помилок, що дуже важливо на перших кроках життя в новій країні.


Ваше право, чи шукати як знайти роботу без посередників у Польщі, чи звернутися до перевірених фахівців. Однак статистика однозначна: при самостійних спробах пошуку роботи ризик стати жертвою шахраїв зростає в рази. Тож, звернутися до агенції є раціональним кроком. Переваги пошуку роботи через офіційну агенцію:

  • Великий асортимент та кількість пропозицій, офіційні вакансії в Польщі для українців.

  • Кращі умови праці, гарантія їх дотримання.

  • Більш висока заробітна плата.

  • Соціальний захист робітників.

  • Страхування.

  • Відсутність негативного досвіду.


В агенції вам завжди підберуть вакансії, чи то затребувана професія в Польщі у вас, чи то не поширена. Варіанти є завжди. Втім, і самостійний пошук роботи за сучасними методами не слід недооцінювати. Просто будьте готові взяти на себе відповідальність за свій вибір. Якщо ви в змозі критично фільтрувати вакансії та готові спробувати, успіхів вам і у самостійному пошуку!

25 переглядів
bottom of page