top of page

Як працюють українські банківські картки в Польщі?

Фінансова ситуація в Україні в поточному році дуже не стабільна. Тому протягом семи місяців війни траплялися періоди, коли польські банки не дуже активно обмінювали гривні на злоті, а точніше, робили це за не вигідним для українців курсом. Саме тому фахівці банківської сфери радять всім українським громадянам, які тимчасово перебувають у Польщі, користуватися власними банківськими картками. Ніяких обмежень в Польщі щодо цього не передбачено, навпаки, така практика заохочується і українська картка для розрахунків у Польщі роздратування ні в кого не викликатиме.


Комісію скасовано


Ще навесні 2022-го глобальна платіжна мережа Euronet скасувала оплату власних послуг для громадян України, що дало змогу власникам карток українських банків знімати готівку в банкоматах Польщі без комісій. До речі, такі комісії компанія скасувала не тільки в Польщі, але в інших країнах, де наразі багато українців, які тікають від війни. Вони можуть без комісій використовувати банківські картки у Польщі, Словаччині, Румунії та Угорщині. Тож, ви можете подорожувати не тільки в ті міста Польщі, які варто відвідати, але й територією Євросоюзу з українською карткою та без комісій. Коли власник картки знімає кошти з гривневого рахунку в Польщі, польський банкомат видає готівку в злотих, автоматично конвертуючи гривню.





Також гривневою карткою можна безпосередньо розраховуватися в магазинах та сплачуючи за послуги. Це дуже важливий крок для всіх українців, на який пішла компанія, втім, багатьох турбує питання щодо курсу, за яким гривня конвертується у злоті та чи є обмеження на зняття готівки за кордоном.


Нюанси конвертації


Картка, яку ви використовуєте в Польщі, має бути або платіжної системи Visa, або це має бути картка MasterCard. З цим питань не виникає, бо українські банки видають картки саме цих платіжних систем. У той же час картки мають різну валюту розрахунку, і це вже має принципове значення, як і те, карткою якого банку краще розраховуватись за кордоном, якщо ви є клієнтом кільком українських банків.

Аби бути впевненими заздалегідь, що ви використовуєте найвигідніший для себе варіант, краще за все дізнатися в самому банку щодо конвертації та якою карткою цього банку в Польщі раціональніше буде вам користуватися, який клас мають ваші картки та т.і.. Але якщо зробити це вже неможливо, ви можете порадитись с фахівцями компаній, які надають послуги щодо оформлення документів та інших питань українцям у Польщі, вам дадуть повну інформацію по будь-якому вашому питанню. Також можна побачити, як працюють ваші картки, самостійно, на власному досвіді, вже перебуваючи у Польщі.


Банківська картка є дійсною за кордоном, якщо вона є дійсною в Україні. Курс конвертації залежить від типу міжнародної платіжної системи, за якою видана картка. В деяких випадках банк проводить подвійну конвертацію, що не є вигідним, якщо користуватися карткою доводиться постійно. Аби переконатися в тому, що подвійної конвертації не буде, зауважте працівнику на касі, що перерахунок має відбуватися у злотих.


Картка Приватбанка за кордоном: відгуки та офіційна інформація


Будь яка агенція праці в Польщі підтвердить, що більшість українців користується в Польщі картками Приватбанку. Конвертація відбувається автоматично. Повідомляти про виїзд за кордон не потрібно. Також можна сплачувати за товари та послуги телефоном в місцях, де облаштовано безконтактну оплату. Додаткових обмежень на використання картки у Польщі немає. Поточні ліміти щодо картки можна дізнатися в особистому кабінеті в Приват 24.

25 переглядів
bottom of page